Säker installation, elektriker i Uppsala

När det kommer till elinstallationer i Uppsala kan du med fördel anlita en elektriker som sköter jobbet. Som privatperson och lekman är det inte mycket du egentligen får göra när det kommer till elinstallationer. Det finns vissa saker du får göra själv men under förutsättning att arbetet vid en kontroll uppfyller alla krav. Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt kan det finnas regler som begränsar ytterligare vad du får göra. Så om du bor i Uppsala och är osäker kan du alltid kontakta en elektriker när du ska göra en elinstallation. På så sätt blir arbetet utfört enligt alla krav och regler.

Vad får man göra själv?

Elsäkerhetsverket uppdaterar alltid vad som gäller kring regler och lagar när det kommer till elinstallationer. Men generellt är det så att de allra flesta installationer av el kräver att det utförs av ett registrerat elinstallationsföretag. Är du osäker kan du alltid vända dig till svensk elektriker Uppsala som kan göra installationen åt dig. Några saker du får göra är:

  • Byta proppar
  • Du får montera exempelvis skarvsladdar
  • Viss montering av sladdströmbrytare
  • Du får byta strömbrytare för högst 16 A under vissa förutsättningar.

Inom ramen av vad du får göra ingår att byta glödlampor och om du kan göra det på ett korrekt sätt även byta befintliga vägguttag som inte överstiger 16 A.

Välj en elektriker i Uppsala

Många gånger när det kommer till el är det bästa att anlita en elektriker och du hittar många i Uppsala som kan hjälpa dig. När det kommer till elinstallationer kan det orsaka stora skador och livshotande olyckor om man gör fel. Elfel ligger nämligen bakom många brandolyckor varje år och därför är det starkt reglerat vad man får göra. Många försäkringsbolag har också i sina villkor angivit speciella villkor när det kommer till el. Därför är det alltid en bra idé att kontakta ett proffs om du är osäker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *